tisdag 13 oktober 2015

Resultat från helgens fiske

Hej igen

Lite försenad rapport från helgens fiske, har dragit på oss en envis förkylning med huvudvärk, men idag känns det betydligt bättre.

Vi var ute och fiskade från morgon 7.00 till kl. 13.00 både lördag och söndag. Vattnet hade sjunkit ner en aning, lite mer normalt vattenstånd. Vattentempen ligger nu på ca +7 vilket gjorde att öringarna var mycket bättre på hugget än sist. Lite lock och pock fick vi allt ta till och prova olika färgkombinationer på tubflugorna. Den fluga som de gillade bäst verkade vara den som innehöll rött med orange eller gult + glitter. Vi lyckades lura 5 godkända öringar på lördagen och 3 på söndag, det är inte några jättar, korta och tjocka och de vägde mellan 1,3 och 2,5.

Vilken upplevelse det var att sitta i båten på älven, laxarna hoppar upp till 1,5 meter rätt upp i luften och landar på sidan så det stänker ordentligt. En hoppade så nära båten så vi trodde den skulle landa i båten. Det är synd att det inte går att ta något kort över skådespelet, för det kunde hoppa ett tiotal laxar samtidigt på den sträcka där vi är, på ca 500 m. Det var några glada laxar som även tyckte att våra tubflugor såg goda ut, och det är jätteroligt att se i vilken bra kondition de är, lovar gott för framtiden. Tackar för fajten och så får de simma vidare.



2 av öringarna som vi fick i lördags, den ena vägde 1,9 den andra 2,4.
Den mindre av dessa öringar har nyligen varit ute i havsbandet, tror vi, har mycket ljusare fenor. Vi tycker det spelar ingen roll, smakmässigt är det ingen skillnad.
Den stora skillnaden är att de lätt släpper fjällen, så båten blir alldeles fjällig, sen blir det ett extra jobb med att rengöra. Rengör man inte i båten och det fryser blir det väldigt halkigt och man vill ju inte gärna dratta på ändan när man ska håva en fisk, det kan vara nog spännande ändå, allrahelst när de ska var lika mycket uppe i luften som i vattnet.

Här behöver jag inte säga vad den väger det syns och tidningens vikt är tarad bort.
Det är ingen nystigen fisk, vilket syns på fenorna, de är mörka.









Nu ska vi ut i helgen igen, så får vi se om de har hittat matlusten ännu bättre. Vi har kallgrader varje natt, så vattentempen borde ha sjunkit ännu mer.
Vi har ett bra lager av tubflugor så det är bara att höra av sig, ring 070-588 71 90 eller maila margareta.sundstrom@telia.com.

Alla, ha det riktigt bra och ska ni ner i Luleälven och fiska i helgen så kanske vi syns.

Bästa fiskehälsningar
Benny&Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar