onsdag 28 oktober 2015

Nu några dagars fiske

Hej

Vi har varit ute och fiskat torsdag-fredag-lördag-söndag, och det har varit med blandat resultat.
De dagar då det var mulet och grått och Vattenfall släppte jättemycket vatten, var fisket riktigt bra. Vi fick 4 st på torsdag och 6 st på fredag och lördag 3 st. Det var också en gädda som inte kunde motstå tuben. Sedan blev det kallgrader på natten och vi tänkte att nu blir det jättebra, ha lång näsa, vi kämpade i nästan 6 timmar och vi lyckades lura 1 öring på nästan 2 kg.
De färger som vi har bäst lycka med är de som är röd/vit, helröd, röd/gul och vår fulfluga nr 33. Har hört av andra fiskare att även orangea och blåa och turkosa har varit givande. De flugornas färger kan nog påminna om löjor, som det nu finns ganska mycket av i Luleälven.

Det som var roligt att se var att många av de som var ute i båtarna också fick bra med öringar, så det finns fisk så det räcker åt alla, men eftersom Vattenfall släpper mycket vatten i år så är det ännu viktigare att vara slamkrypare, öringarna ligger kloss i botten. Men då måste man samtidigt vara aktiv med spöt så man inte fastnar i stenar och, tyvärr, andra linor som har blivit planterade lite överallt.

Det var många glada laxar som ville testa på godsaken som vi presenterade, och som vi sagt tidigare, så är Laxen i väldigt god form, och visar inga sjukdomar, jättekul.

Tog ingen kamera med mig för jag var ängslig för att det skulle börja regna, men nu till helgen ska kameran med, så förhoppningsvis blir det någon ny bild.

Hörde på radion på Gunnar Westrin synpunkter angående rensande av fisk i vattnet. Jag håller med fullständigt, många sjukdomar som fiskarna får, kan mycket väl bero på att vi slänger renset ut i vattnet. Gunnar förklarade det mycket bra, gå gärna in och hör på det reportaget i Norrbottensradion P4.

Nu gör vi ett nytt försök torsdag-fredag-lördag och söndag sedan kanske höstsäsongen börjar lida mot sitt slut, nä, det tror vi inte, det kommer att gå att fiska långt in i november. Hösten blir bara längre och längre och blir det inte för kallt så linan fryser i öglorna så är det fiske.

Ha en riktigt bra helg

Bästa fiskehälsningar
Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar