söndag 4 oktober 2015

Fiske i Luleälven

Hej fiskevänner

Har varit ner till älven lördag och söndag. Vädret ska vi inte klaga på, lite moln och sol och nästan vindstilla på morgonen, började dock blåsa mitt på dan.
Nu kommer vi till fisket, och det kunde ha varit mycket bättre. På lördag var det 5 båtar ute där vi var och vi såg endast en båt som fick fisk, de hade satt på en orange vobbler och fick flera laxar som de släppte tillbaks. Vi frågade om de hade känt eller fått någon öring, de hade endast fått de som var för små. Vi hade inte ett napp, men så kan det gå.

Idag söndag, ungefär samma väder, till kl. blev strax före 12.00, då blev det en väldig fart på oss för att komma i land innan vi skulle var helt genomblöta. Fisket var något bättre idag, har varit ute 9 båtar där vi var och i en av dessa båtar, fick de 3 granna öringar och vi fick 2 för små och 1 med oss hem. Dessa fiskar lurades av den röda tubflugan med silverkropp.
Det är fortfarande för varmt i vattnet, +10,4, det behöver komma ner till närmare + 8, då blir det mycket bättre fiske. Det går i alla fall i rätt riktning.

Nu blir det till att fortsätta att binda tubflugor, så ni vet det är bara att höra av sig om ni får slut.
Kommer med närmare upplysningar till helgen, så till dess de

Bästa fiskehälsningar
Benny & Margareta

B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar