tisdag 16 april 2013

Sista pimpelfisketuren vår 2013

Ja, nu har vi varit på sista pimpelfisketuren i fjällen, denna vår. Vädret har varit fantastiskt, ända upp till + 9 och strålande solsken. Har onekligen blivit brun i ansiktet och händer.
Så var det då det där med fisketuren, ja, fiskarna har inte varit så där på hugget. Har väl borrat på en helg ca 75 hål på olika ställen, och vi har känt att fisken har varit där, men de högg inte. Vi lyckades i alla fall få några fina abborrar som vi filéade och stekte och hade potatismos och stuvad spenat till, jättegott.
Vi har pratat med andra som har varit ändå högre upp, och deras fiskelycka har inte heller varit helt bra.
Det beror kanske på att det är så mycket is och snö, och relativt långt till vår. När man ser på abborrens rom så har den en bra bit till att bli lekmogen.
Lägger ut bild.

Nu får vi se fram emot en roligt och intressant fiske i älven efter öring. Vi kommer förmodligen att göra ett försök den 27 april, om det gått upp tillräckligt så vi kommer ut med båten.
Det lär bli en vårflod i år, det finns så mycket snö som smälter nu och ska ut i älven, och sedan kommer allt från fjällen. Det är jättebra för när det kommer ut till havsbandet, då lockar det öringen att börja leta sig upp, och då är det många fiskare som väntar.


                                          Inte så liten abborre,vägde  7 hg


                                          Våran vovve tyckte att fisken såg konstig ut och luktade konstigt, och ska man                 
                                           ta på den så är den väldigt taggit, jag kollar på avstånd.
                                           Ha en skön vår



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar