onsdag 10 april 2013

Snöskottning i stugan

Den här helgen gällde snöskottning och korvgrillning i stugan, man kan ändå inte låta bli att tänka på vårens fiske. Nu är det vanligtvis inte mer än 2 veckor till vi börjar fiska efter öring i Luleälven.
Den tidigaste våren började vi den 20 april, men i år vete tusan om vi kommer ut på vattnet förrän kring 1 maj. En del fiskare har stått från iskanten och fiskat, tror jag, i stort sett hela vintern. Resultatet har väl varit växlande Det är visserligen stora delar i älven som redan har öppnats sig, men vi får väl se, kommer bara värmen så kan det helt plötsligt se mycket annorlunda ut.
Det ska som vanligt bli väldigt roligt och spännande att se vad för storlekar som kommer upp i år. Det börjar som sagt var att rycka betänkligt i armen.
Men för att återgå till helgen så har vi förbaskat mycket snö kvar nu, lägger ut några kort.På vissa ställen är det 60-70 cm. Det är länge sedan vi hade så mycket snö nu, det brukar vara bart på flera ställen. Kan vi hoppas på att allt är borta till midsommar. En som jag pratade med trodde att det skulle nog ligga kvar till kräftpremiären. Vi får innerligt hoppas han har fel.





Det blir nog en fin vår-sommar i år också fast det ser långt bort ut nu.
Ha en bra dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar