torsdag 2 maj 2013

Premiärfiske i Luleälven

Den 27 april hade vi våran fiskepremiär i Luleälven efter öring. Det var grått och mulet och regnet hängde i luften varför jag inte tog kameran med mig. Skulle kanske ha gjort det för vi fick bråka med ett gäng stora laxar, som var roliga att faitas med men sedan tackade vi och släppte tillbaks de. De är på väg ut nu till havs och det som är glädjande är att samtliga laxar vi släppte tillbaks var i väldigt bra kondition. De jobbade som oringen och var blanka och runda, riktiga snyggingar
.
Vi hade även tur med att få några öringar med oss hem, 1 på 2,9 kg och 1 2,6 kg sedan ett par på 1,6 kg.
Det är än inga nystigna öringar utan de som har varit kvar här under hela vintern, men det är inget fel på dem. De är röda och fina i köttet och feta.

Söndagens fiske var ungefär likadant, bråttades med några stora laxar och fick 2 st granna öringar med oss hem. Det var betydligt bättre väder så nu kom kameran med. Lägger ut kort så ser ni hur det ser ut nu här hos oss.


Den här bilden är från båten mot land där vi har en mördande backe att bära grejor uppför.Som ni ser så har vi en hel del is och snö kvar än.    
                                                                    
                                                                                                



 

Så här såg fiskarna ut, inte så illa.

Alla ni som nu ska ut och fiska i helgen som kommer önskar vi en trevlig och  lyckad helg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar