söndag 14 november 2021

 Hej alla fiskevänner

Idag måndag 15 november, -1 och vindstilla. I helgen var det -8 - 10, och då bestämde vi oss för att ta upp båten, vända den upp och ner på sin ställning och säga tack för denna säsong. Hädanefter blir det fiske från land uppe vid kraftverket någon fin dag, så får vi se vad det kan ge.

Vi fortsätter att binda flugor, men vad jag tänkte på nu, är det kommande pimpelfisket. Gå in på vår sida där det finns pimpelgrejor, mormyskor både bly och volfram, stora, mellanstora och små. Finns även volframmormyskor där kroken är mycket liten, speciellt för er som fiskar efter snorjärs med bloodwarms. De finns inte ute på vår sida, är ni intresserad dessa måste ni ringa, så får jag berätta vad som finns, när jag vet vad ni vill ha.

Ni som ska fiska abborre och mört så finns det hur många som helst av mormyskor att välja mellan, kom bara ihåg, abborre gillar koppar bäst, mört, harr och sik gillar silver i första hand mellan de tar även mässing.

 Ska du fiska röding är det stora svarta mormyskan och den ännu större kopparmormyskan mycket bra, sätt den ca en dm under pirk eller om det inte är så djupt vatten utan pirk.

Regnbågslax i inplanterade vatten skulle jag föreslå en stor blymormyska under en giftig pirk, men vad som här uppe har gått bra, är montana flugan, som du sätter på linan och tynger ner med sänke eller tung pirk, så flugan kan röra sig lite fritt. Montana flugan finns också bland våra flugor, det finns även en mängd andra flugor som fungerar mycket bra som upphängare.

Våra priser är låga och snabba leveranser.

Ha en bra vecka

Bästa hälsningarBenny & Margareta

Några bilder på förslag till ett lyckat pimpelfiske, det finns en mängd mer att välja mellan, gå gärna in och kolla på sidorna. Det finns även räkor som har visat sig fungera bra

stor kopparvolfram
Montana


fiskyngel


stor svart volframmormyska



upphängarflugor

blymormyskor



volframmormyskor








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar