tisdag 2 november 2021

 Hej alla fiskevänner

Idag den 2 november är det fortfarande grått och dimmig, om det blir som de tidigare dagarna så klarnar det inte upp på hela dagen, Det har varit så de fyra dagar som vi varit nere i luleälven och fiskat, dimma så tät att vi inte såg mer än 20-30 m runt om oss. Vi började fiska på torsdag 28/10 (9-12) det var bara för små fiskar som högg, men vi får inte klaga det var många öringar som testade vad vi kom med.

 Tyvärr kom bilderna i lite fel ordning, och jag hittar inte vart jag tar bort de och ändrar, så det får bli lite konstigt.


Söndag 31 oktober

Fiske  8-12
De var inte alls lika bra på taget idag men vi lyckades hitta en som höll måttet.
Den väger 1,260


Lördag 30 oktober

Fiske 7,45-12,15
Lite bättre storlek men otroligt många små, tillväxten verkar vara god, alltid något.
Dessa två fiskar som vi fick med oss hem vägde 1,250 - 2,150
Fredag 29 oktober

Fiske 9,00 -14,00
Vi fick väldigt många för små som släpptes tillbaks, men 4 st godkända med oss hem. De vägde  1,0 - 1,150 - 1,190 - 1,420, inte så stora men helt ok.









Det har varit 4 bra fiskedagar, tät och tjock dimma som har legat hela dagen. Det har varit 4-5 andra båtar som också har kämpat för att få fisk. Alla som vi pratat med säger samma sak, det är ytterst få större fiskar, de flesta väger mellan (som är godkända) 1 kg och 2,3. Vad det finns gott om är öringar, som villigt hugger, men är mellan 36-39 cm, korta och tjocka men ej godkända (40 cm). De kommer bli fina firrar när de får växa på sig till nästa höst. Tillväxten är med andra ord god, men var är de andra öringarna som är mellan 2,5- och uppåt. Det är inte bara jag som tycker det är märkligt. Man ifrågasätter sin egen fisketeknik, den har fungerat bra hela tiden till för 3 år sedan, då började det bli sämre fiske. Vi har fått samtliga fiskar på tubfluga, röd, röd/vit, röd/gul. Vi har provat med drag av olika slag och vobbler men resultatet har varit detsamma, bara smått.
Något har hänt och jag tror att sälarna har en stor inverkan. De tar de större fiskarna och helst de som har rom i sig och ska upp för att leka. Vi brukar kunna se när öringarna tumlar om i vattenytan varje höst, men inte de sista 3 höstarna, inga lekande öringar. De kan ju inte själva föröka sig i Luleälven, men de leker och tumlar ändå. 
Vi ska ut och göra ett nytt försök till helgen (lör-sön) om nu vädret tillåter det.
Lämnar rapport nästa vecka till dess 
HA EN TREVLIG HELG
Bästa fiskehälsningar
Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar