tisdag 13 december 2022

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

 Hej alla fiskevänner

Ska försöka göra en summering av årets fiske för oss.

Det började med att vinterfisket gick inte så bra, ganska bra med snö men  bara lössnö. Att komma med skoter till de ställen där vi pimpelfiskar abborre var nästan omöjligt. Vi kom iväg 3-4 ggr och då var fiskarna inte på humör, vi fick abborre till en måltid.


Sedan kom våren och fisket i Luleälven efter öring blev ovanligt bra, allrahelst med tanke på hur dåligt fisket var hösten innan. Det var inga stora öringar som vi fick, men vi fick så vi både äter i vinter och gravar till jul. Vårfisket efter harr var bra första gången, sen blev det för lite vatten, där det strömmar, så fiskarna gick tillbaka i sjöarna. (varför har jag skrivit tidigare). Sommarfisket efter abborre blev också väldigt konstig, verkar som fiskarna har fått ett minne eller kan kommunicera med varandra. Fick bra de första gångerna i juni, sedan kunde man vara ute i flera timmar och bara få nåt enstaka hugg.


Undrar om det har varit liknande på fler ställer där det normalt sett brukar gå bra att få abborre? Hör gärna av er och berätta.

Höstfisket blev en stor besvikelse, vi fiskar från båt och vattenfall släppte ovanligt mycket vatten, varför fisket blev svårt. Mycket svårt att komma ner till fisken, trots detta blev det några öringar. De som har stått och fiskat från land har vissa dagar fått riktigt bra, och riktigt stora öringar.



Om jag går tillbaks och tittar så fick vi några fina harrar i alla fall






Det blev en lite slokörad summering av årets fiske, men nu ska vi se framåt. Ett nytt år, nya planer och nya förväntningar, och framför allt nya härliga fisketurer.

Just nu och fram till mars-april binder vi nu upp flugor så lagren ska vara helt fyllda. Vi är så tacksamma över alla ni som har beställt, och det bästa av allt är att många av er, har haft bättre fiskelycka än vi. Den feedback vi får via mail och bilder är fantastiskt roligt och stimulerande. Vi har inte kommit på någon ny fluga i år som skulle vara bättre än de som redan finns. Endast ett förslag från en fiskare att göra lila kropp till E-12:an, ska göra några och prova till sommaren. Lät intressant. Har ni några förslag på flugor som skulle fungera bra, hör av dig. Nu under vintern har vi gott om tid.

Nu önskar vi er alla en 

RIKTIGT GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Bästa fiskehälsningar

Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar