torsdag 20 april 2023

Vår i luften

 Hej alla fiskevänner

Det har varit en ganska konstig vinter och förvår för oss, ska inte gå närmare in på det.

Nu börjar det i alla fall bli vår, solen skiner och snön smälter bort. Idag den 20 april har vi fortfarande mycket snö och de flesta isar är helt vita. Luleälven har börjat så smått att anta en blåaktig ton på vissa partier. Lite konstigt eftersom vattenfall släpper väldigt mycket vatten genom luckorna samt att de kör genom turbinerna. Vi kan i alla fall inte fiska förrän i mitten av maj. Benny har opererat ryggen och måste vara väldigt försiktig. Vi går långa och flera promenader per dag och då brukar vi går förbi de som står och kastar från land. De har fått någon enstaka fin öring, men de flesta har varit för små, men de har kunnat sola och ha det mysigt med grillad korv m m.



Så här såg det ut för ca 2 veckor sedan



Den var inte så stor 42 cm, men naggande god.





Det har blivit vara ute mycket och promenera och begrunda. Vi har fått så enormt med snö denna vinter. Snödjup som mest 120 cm, där det sen har blåst drivor ska vi inte tala om. Vi kommer inte att vara utan snö eller is till 1 maj, så bästa fisket i Luleälven kommer att bli sent i år.

Tid för att binda har det funnits gott om, så alla flugor som vi har ute på webbsidan ligger färdiga i sina lådor och väntar bara på era beställningar.

2 nya flugor 1 muddler och 1 Wolly Bagger


WB 9 orange






M 15 Muddler lila





 Dessa finns ute på norrlandsflugan,se.

Bästa fiskehälsningar

Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar