onsdag 13 september 2017

Premiär till helgen

Hej alla fiskevänner

Nu hoppas vi på att det inte regnar i helgen som kommer, då ska vi fara ner och prova om det finns någon öring som är hungrig. Vi har pratat med några som har varit ute tidigare i höst och det lät inte som det hade varit huggafton.
Som man kan se på Börstingens sida har det väl inte varit så dåligt med lax. Det har  fångats ganska många i vår i Luleälven. Det ska bli väldigt intressant att se om öringen är bättre på tagit nu i höst, för våren var inte så givande.
De nya korta ensidiga tubflugorna har varit bra på att lura fisken till hugg, intressant att se om det håller i sig eller om det blir de traditionella tubflugorna som gäller: vit/röd, gul/röd, helröd, blå eller lila, man får prova sig fram.


Vi har en ny tubfluga, nr 42, som är både röd/gul/orange, med silver/guld kropp. Den fiskade riktigt bra i våras.

Behöver ni tubflugor nu inför höstfisket så har vi ett bra lager och kan skicka dem omgående till er.



 Det är så här vi vill att de ska se ut, eller hur














Vi var en aning besviken sist jag skrev, för vi tyckte att de som renoverar älvarna hade förstört både för fisken och för oss som fiskar. Vi fick träffa den som leder arbetet i Arvidsjaurälven, han visade och förklarade på ett mycket bra sätt. Han lyssnade på vad vi hade för erfarenhet om fiskarnas välbefinnande och reproduktion i älven, och vi fick även höra hur deras tankegångar gick. Vi var överens i många saker.  Han erkände och höll med oss, att på ett ställe hade det blivit helt fel. De skulle diskutera och gå tillbaka och göra det bättre. De har varit väldigt försiktiga med sista delen av Arvidsjaurälven , innan Byskeälven, vilket vi var väldigt glada för, det är enligt oss även ett kulturarv som bör bevaras för framtiden.
 Ett som gäller för alla fiskare är att, mår inte fisken bra och reproducerar sig själv, har vi som fiskar ingen fisk att  fiska. Att det fungerar i älvarna är väldigt viktig för alla, såväl fisk som fiskare.

Ha en riktigt fin helg
Bästa fiskehälsningar

Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar