måndag 25 september 2017

Helgens fiske

Hej alla fiskevänner

Vi var nere i helgen, gråmulet men varmt och en massa knott som attackerade hela tiden. Det är mycket högt vatten och dessutom släppte vattenfall mycket vatten. 85 g sänke var knappt så det räckte för att du inte skulle tappa bottenkontakten. Efter 2 timmar började vi tappa tron på att det skulle hugga någon fisk, det är över +10 grader i vattnet. Men, helt plötsligt händer det, det högg en öring på 1,2 kg, riktigt fin och då fick man tillbaka gnistan, att nu kan det hugga fler. Vi hann fika och nästan tappa lusten igen innan nästa hugg kom, en på 1,3 kg, de var ingen stor fisk men helt ok.
Vi fick helt plötsligt 2 st för små också som glatt simmar vidare. Sen blev det dött och efter ytterligare 2 timmar gav vi upp.
Ny gnista på söndagmorgon, kom iväg lite tidigare, men nu var det inget släpp av vattenfall så vattnet sjönk, och det brukar aldrig vara bra för fisket. Så inte idag heller, vi tjurade i 5 timmar, utan att få så mycket som ett napp eller någon som ens försökte.

Lördagens fångst
Inte så illa men det blir bättre bara tempen går ner.
Men det lär nog dröja eftersom det inte är kallare än + 8 på nätterna.
Det var tuben nr 8 och 42 som de högg på.




Trodde aldrig jag skulle säga det, men jag vill ha frost på nätterna. Det är mysigt när man kommer ner till båten och det är fullt med rimfrost på kapellet och snöret har frusit fast så man får jäklas ett tag för att få loss det. När det är så då är fisken på hugghumör. Men det kommer, det kommer bli vinter i år också.

Bästa fiskehälsningar
Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar