torsdag 31 mars 2016

Efter Påsk





Hej igen
Det blev en riktigt fin påskhelg. Uppe i Arvidsjaur var det mulet och blåste både fredag och lördag, sol och lite blåst på söndag och måndag. Man blev ganska så brun i ansiktet, för fisken hade möte någon annanstans än där vi var.
Benny borrade säkert på dessa dagar ca 300 hål, det såg ut som om mullvadar hade härjat ute på isen. Vi fick bara några matabborrar och de var inte speciellt stora. Men vi fick 2 gäddor på pimpel och då blir det spännande, eftersom linorna egentligen inte är tillräckligt starka.
Den ena vägde 3 kg och den andra 2 kg. Sedan sattes det ut några saxar,  och där gick det på en gädda som vägde 7 kg.
Av dessa tre gäddor har det blivit både fiskburgare, gäddgenäller och gäddfilebitar  fritterade. Prova, du kan inte tro så gott det blir med potatis och stuvad spenat till, eller ris.
Fick nu idag veta att ytterligare en gädda har tagits upp där och den vägde 13 kg, det är grejor det. Det finns väldigt stora gäddor där, så sanering är inte helt fel.


Detta är gäddan som väger 7 kg och som togs på sax.


Samma gädda i närbild

Här är det borrat många hål men fisken är antingen här och bara står och tittar, eller också är de på påskpartaj någon annan stans.
Det kom en räv som hade skrämt upp en ripa, hon skrattade ut räven. Jag hann nog inte få med den, han hade så bråttom in i skogen.






Detta är gäddan som vi tog på pimpel som väger 3 kg.
Det syns hur gråmulet det är, men det är inte kallt, faktiskt ganska skönt.


Detta är fredagens enorma fångst, det blev faktiskt 2 abborrar till och de vägde tillsammans 2 kg.
På lördagen fick vi andra gäddan och 2 abborrar.
Söndag och måndag blev vi helt utan fisk, endast några små abborrar som fisk simma vidare.
Om ni var ute och pimplade under helgen, hade ni samma resultat, att fisken inte högg. Fick ingenting på saxarna heller, endast på fredag.





Den här renen var väldigt nyfiken, stod en lång stund och kikade på oss innan den sprang in i skogen.










Detta var ett sammandrag av Påskens händelser för oss, nästa gång jag skriver kanske det blir en rapport från Luleälven. Om det fortsätter att vara så här varmt så kommer nog älven att riva tidigt i år.
Hur är det i era älvar där ni fiskar?
Hörde att Skellefteåälven höll på att riva strax före påsk, sedan längre ner i landet har ni väl redan börjat fiska efter öring.
Vore skoj om ni ville skriva och berätta hur det ser ut hos er, och om ni har varit med om något som ni vill dela med er av. Ni kan skriva i kommentarsrutan nedan eller skriva till oss på mailen.
Ha en riktigt fin helg, vad än ni gör.

Bästa fiskehälsningar
Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar