torsdag 3 mars 2016

Bara ca 7 veckor kvar

Hej alla fiskevänner

Nu har den tråkigaste delen av året gått och vi börjar se ljuset igen. Det är ungefär 7 veckor kvar till det att vi kan börja fiska efter öringen igen i Luleälven. Ska bli intressant att se hur denna vårs fiske blir. I höstas var det lite upp och ner, ena gången ganska bra, nästa gång sämre. Det kanske berodde på att de släppte vatten förbi trumman här i Boden, så vattenflödet var mycket högre än vanligt hela tiden.

 Sådana här fiskar vill vi kunna brottas med nu i vår
Den här vintern för oss har varit lite knepig, vi har inte kunnat vara och pimpelfiska som vi brukar för vår hund blev sjuk så vi var tvungen att opera henne, men nu mår charmtrollet bra och kan vara vår maskot i båten igen.
Den här helgen blir det i alla fall lite pimpelfiske efter abborre och koppla av.
Det ska inte vara så kallt men grått och mulet, men det är huvudsaken det inte blåser.

Jag har inte skrivit på länge eftersom det inte finns i stort sett något att skriva om som kan vara av intresse för er som läser. Vi har koncentrerat oss på att binda upp ett lager av både flugor, nymfer och givetvis tubflugor.
Så här ser det ut vid ena bordet där vi sitter och binder

Den fluga som ska bli här är en fluga på dubbelkrok. Det är mycket man måste ha nära till hands för att kunna göra en fluga, så det ser alltid skräpigt ut på bordet, men det måste det få vara.









Glömde att skriva när jag la ut de nya tubflugorna som vi precenterade för ett tag sedan, att vi har även 6:ans mustads krok 3551 till försäljning till tubflugorna.
Du kan köpa 1 st för 2:50/st, eller 12 st för 28:--, eller 25 st för 58:--.

Ha nu en riktigt bra helg

Bästa fiskehälsningar
Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar