tisdag 17 maj 2022

-Fortsättning av fisket i Luleälven

 Hej alla fiskevänner

Vi var ner och fiskade även den 5/5 fick några fina öringar. Det är inte lätt att få ner båten i vattnet, hög iskant, får dra båten på snön till där det är lite bättre. Förmodligen har många samma problem för det är lite båtar ute med fiskare. På fredan fick vi 3 riktigt fina öringar. Vi var inte ute varken lördag eller söndag, det var alldeles för svårt att ta sig ner och upp med båten, vi är tyvärr inga ungdomar längre.

Nu äntligen 12/5 har isflaket vid stolpen där vi har båten farit. Det är ganska lågt vatten, men vi får ändå 6 fina öringar med oss hem. Det har börjat bli en aning brunt i vattnet så tubflugor som är med rött-gult- vitt i, har visat sig fungera bäst. Var även ner den 13/5 fredag, vi var ute i 3 timmar och fick 3 öringar. Nu är det ännu brunare i vattnet. Inget fiske varken lördag eller söndag.



Nu till denna vecka, det stormar och är mycket kalla vindar, ingen värme i luften, tempen ligger mellan 5-9 grader plus, det är i alla fall inte minusgrader på dagarna, men det är fruktansvärt kallt och en mycket kall och sen vår här. Dessutom har vårflödet börjat komma igång uppifrån, så nu släpper Vattenfall ganska bra med vatten, dels genom turbinerna men även genom luckorna. Det är mycket högt vatten och kommer en massa skräp ut från kanterna. Ni som ska fiska i helgen bör ofta kolla så ni inte har fått skit på leke och krok. 



Just när vårflödet kommer brukar det vara ganska svårt att fiska, så för vår del sparar vi kanske fisket till nästa helg när det värsta vårflödet är över. Det har förhoppningsvis gjort så att många öringar har kommit upp hit då.

Ha en riktigt skön helg

Bästa fiskehälsningar

Benny & Margareta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar