måndag 22 maj 2017

Till helgen tror vi det verkliga öringsfisket startar

Hej alla fiskevänner

Vi har nu fiskat i några helger och fått både bra och sämre, antingen beror det på att det är lite fisk och många fiskare, eller så har vi inte hittat den riktiga fiske entusiasmen. Nej, det är vattenfalls och den sena vårsmältningen som är största orsaken till att det inte kommit upp så mycket fisk än.
Vårsmältningen av is och snö har gått enormt långsamt här, då har vattenfall endast släppt lite genom turbinerna, och då blir vattnet stillastående, nästan som en insjö.
Nu i fredags blev det varmare här, och då blev det skjuss på vattnet och det steg rejält. På med det tunga blyet. Nu började vattenfall släppa vattnet både genom turbin och dammluckorna. Det var inte lite bråte som kom farande, det var till och med hela björkar och vår hund fick sig en ny tennisboll, som kom och flöt förbi oss. I och med att det strömmar ut mycket och skitigt vatten till havs så hoppas och tror vi att det kommer att locka upp mer fisk.


Så här mycket is och snö fanns det den 19 maj
Mycket sent

En fin öring vägde 4 kg


Det blev några fina fiskar i alla fall

Så här ljus i fenorna vill vi att de ska vara, då tror vi att de har kommer lite längre ut i från havet.
Det har inte varit någon som det har rasat fjällen från av de fiskar vi fått, men de är feta och fina och röda och granna i köttet.





Nu under idag, tisdag och onsdag hoppas vi att den mesta skiten i vattnet ska ha passerat, och då blir det kanonfiske resten av veckan. Dessutom kommer det att bli hyfsat väder så nu finns det risk för att skoteroverallen får stanna hemma.

Alla, ha en riktigt skön helg och bra avslutning av maj. Det sägs att för varje kall dag i maj får vi en jättevarm dag i juni-juli-aug, finns det någon sanning i det, så får vi många sådana dagar och då får vi gnälla över att det är för varmt i stället.

Bästa fiskehälsningar
Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar