lördag 16 april 2016

Premiär i Luleälv


 Hej alla fiskevänner

Jepp
I år blev det fiskepremiär 4 dagar tidigare än i fjol. Det hade snöat ca 1 cm när vi klev upp kl. 07.00, mulet men uppehåll, så vi gjorde i ordning kaffetermosen och lite fikabröd, givetvis eftermorgon fikat.

Gjorde oss klara hämtade båtmotorn och de andra grejorna, stuvade in allt i bilen och for. När vi nästan var framme, där vi har båten så börjar det bussnöa, stora lappvantar kom. Vi började fundera om vi var riktigt kloka, men vi fortsatte och plockade ner allt i båten i snöyran. For ut på vattnet, 0 gradigt och en svag sydostlig vind, nästan för bra förutom snöandet.
Det dröjde inte länge så fick vi 1 lax, i väldigt fin kondition, vägde ca 2 kg. Efter en liten stund till ytterligare 1 lax, ungefär lika stor. Sen fick vi första öringen, vägde 1,5 kg. Sedan fick vi ytterligare 2 laxar, något större, men alla såg fina ut.
Efter det vi fikat så fick vi en öring till som vägde 1.8 kg. Vi hade flera hugg som vi inte fick fast ordentligt så vi vet inte om det var lax eller öring. De tog naturligtvis på den röda tubflugan, vi hade inte bytt bort den sedan i höstas.
Så jäkla kul det var, det röck i snöret.

Eftersom älven hade gått upp så mycket så trodde vi att det skulle vara ute flera båtar, men vi fick vara alldeles ensamma.
Vi åker också ut en stund i morgonbitti och då får vi se om någon fler kommer ut och provar lyckan.



Så här ser det ut nu i älven, inte hela älven är öppen men det är bara en tidsfråga.
Blötsnön som kommit i natt och idag mältar isen snabbt.


Dagens fångst








Detta ska firas med kaffe och smörgåstårta.

Jättekul att vi har fått en följare till, välkommen.

Ha en skön fortsättning på helgen.

Bästa fiskehälsningar
Benny & Margareta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar