torsdag 3 april 2014

Vårfiske efter öring står för dörren



Hej

I dag skiner solen för fullt och det blåser inte så mycket, med andra ord, det är jätteskönt.

Det töar för fullt, för nu vid den här tiden på våren, brukar vi här uppe ha ganska mycket snö, men vi har bara gräsmattor snart överallt. Det här innebär att isarna kommer att gå fortare och då kan fisket i älvarna efter öring börja tidigare än vanligt, åtminstone här i Luleälven. Man får bara hoppas att fiskarna är tidiga med att gå upp i älvarna också.

Det är så spännande och roligt och vi har redan börjat få feedback från fiskare, som köpt tubflugor av oss, att de fått sina första öringar och blivit både glada och stolta. På deras bilder kan man se att ni är helt utan snö.
Fick även höra att det fanns en film tagen från Dalarna, som ligger ute på You Tube, där de får öring och på tubflugor, som vi har gjort. Vad glad och stolta vi också blir. Lägger ut några bilder från Ångermanälven, som är tagna nu i dagarna.




Det är fina fiskar det här och väldigt roliga att få fightas med.


Det har efterfrågats en tubfluga som kallas för Glödhäck, har gjort våran variant. Lägger upp den.
Vi har själva provat denna variant men här är det laxen som gillar den mest, i alla fall för oss.


                                        Nr 35 Glödhäck, våran variant.

Isfisket i helgen gick också bra, vi fick flera matabborrar. I måndags blev det abborre till middag.
Kommer att åka upp en sista gång, förmodligen, för att isfiska en helg till, kommande helg. Efter det blir det nog till att förbereda sig på att ha premiär i Luleälven. Vi får väl se när isen drar iväg, det borde gå ganska snabbt när det är så mycket sol och varmt på dagarna.

Ha en riktig bra helg
Önskar

Margareta & Benny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar